Gwendolyn Muller - mdfoto - Monique Draaijer fotografie

Fotoshoot met Gwendolyn bij de Sonseheide..

Gwendolyn Muller - mdfoto - Monique Draaijer fotografie

Ik leerde Gwendolyn kennen via een fotografen/modellen casting call website dutchheaven. Alwaar je een oproep kon plaatsten als je bv een model zocht voor een portfolio shoot. En natuurlijk ook anders om, als een model of visagiste(MUA) een fotograaf zocht. Helaas bestaat deze site niet meer. Zij reageerde op mijn modellen shoot oproep. Het was altijd gezellig om met Gwendolyn samen te werken. En al snel kwamen er meerdere afspraken en volgde er nog meer leuke shoots. De sfeer was altijd ontspannen, gemoedelijk, en gezellig. We hebben de juiste klik om tot de beste resultaten te komen.

Gwendolyn had veel begrip en geduld voor mijn chronisch ziek zijn, en dat voelde natuurlijk goed voor mij. Gwendolyn is niet alleen maar mooi, ze is ook lief, intelligent, en zorgzaam. In middels zijn we beide heel wat jaartjes ouder. Ik al oma en Gwendolyn tikt de 30 jaar aan. We hielden al die jaren contact via sociaal media, eerst via hyves later met facebook. En we maakte zo af en toe een babbeltje.

Gwendolyn Muller - mdfoto - Monique Draaijer fotografie

Helaas is Gwendolyn nu zelf ook chronisch ziek geworden, ze heeft SLE(Systemische Lupus erythematodes ) en APS(Antifosfolipiden syndroom ) welke ook auto-immuum ziektes zijn.
Voor mij was dat des te meer reden om haar als eerste een uitnodiging te sturen voor een fotohsoot! Ik was blij dat ze ‘ja leuk’ dat wil ik wel, op de uitnodiging zei. We prikten samen een datum, en Gwendolyn ging gepaste kleding zoeken voor onze modellen shoot. Ik wist dat zij ook in het bezit is van een leuke, lieve hond. En dus vroeg ik of dat ze die wilde mee nemen. Om mijn honden fotoboek daar mee aan te kunnen vullen. Na het prikken van een datum, moesten we ook op zoek naar een gepaste plaats. We kwamen uit op de Sonse heide wat tussen ons in ligt. Dus we hoefde beide niet te ver te reizen.

Gwendolyn Muller - mdfoto - Monique Draaijer fotografie

We besloten omdat het een zonnige zou worden, wat later op de dag te gaan fotograferen. Tijdens het zogeheten ‘gouden uurtje’. Het was nog wel even een klusje om te kijken hoe we op de Sonseheide moesten komen. We zijn achter elkaar aangereden om te zoeken naar een parkeerplaats. Toen al lagen we in een deuk, omdat we, maar heen en weer bleven rijden. We reden steeds om de Sonseheide heen en het niet konden vinden. We kwamen voor mij op veel bekende weggetjes van vroeger, ik ben als kind opgegroeid in Son. Weggetjes waar ik als klein kind veel gelopen heb, om naar de paarden maneges te gaan. Waar ik vroeger als penny meisje paarden te mogen verzorgen en soms ook rijden.


En ook zag ik dat er een geheel nieuwe wijk buiten Son en Breugel is bij gekomen. Maar uiteindelijk vonden we toch de parkeerplaats waar we naast elkaar konden staan. En daarom uit liepen we zo de heide en bos in. We zochten een mooi plekje op, en begonnen al vrij snel met shooten. Weer was het gezellig en gemoedelijk. Gwendolyn poseerde weer onwijs goed, ze was het nog echt niet verleerd. Het was onwijs fijn om met haar samen te werken.

Blog foto, locatie shoot, Gwendolyn Muller - mdfoto - Monique Draaijer fotografie

Uiteraard maakte ik tussen door wat grapjes, en Gwendolyn had soms moeite haar lachen in bedwang te houden 😉 Ik maak graag mensen aan het lachen, en vond het fijn te zien dat Gwendolyn veel plezier had. Ik had van tevoren veel plannen over hoe ik foto’s wilde maken, maar eenmaal thuis kwam ik er achter dat ik daarvan veel vergeten was! Om maar een voorbeeld te noemen geen foto’s van alleen de hond gemaakt. Dus ik moet toch een soort van voorbeeld bladzijde printen of fotomapje op mijn telefoon maken. Zodat ik dan kan spieken wat mijn plannen ook alweer precies waren. Heb ADD en ben dus snel afgeleid, druk in mijn hoofd, en vergeetachtig, met de veel dingen tegelijk bezig.

De tijd gaat ook redelijk snel tijdens zo’n gouden uurtje, en Ik word ook helaas snel moe. Tijdens iedere modellen shoot leer ik nog steeds van mijn fouten. Die ik dan mee neem naar een volgende shoot om te verbeteren. Bijvoorbeeld verkeerde camera-instellingen. Maar bv ook praktische dingen zoals als je zo’n buiten shoot doet het niet onverstandig is om ook wat anti-insectenspray voor mezelf en het model mee te nemen. Een checklist maken met wat ik allemaal moet mee nemen zou dus ook niet onverstandig zijn.

Gwendolyn Muller - mdfoto - Monique Draaijer fotografie

Gwendolyn heeft zich tijdens een korte pauze omgekleed, een ander jurkje en we hebben nog enkele verschillende settings gefotografeerd. Tommy de hond bleef braaf bij zijn baasje Bas de vriend van Gwendolyn die ook mee gekomen was. Bas bleef geduldig op de achtergrond. En heeft nog een leuke foto van ons aan het werk heeft gemaakt. Tijdens de shoot kwamen er alweer nieuwe plannen voor een eventuele volgende keer. Dus dit was vast nog niet onze laatste shoot. En zoals aan alle leuke dingen, kwam ook aan deze gezellige shoot een einde. We hebben er hele mooie foto’s, en een leuke herinnering aan over gehouden. 
Bedankt Gwendolyn, Tommy voor het poseren, en Bas voor het sjouwen van onze spullen. En bedankt voor de leuke foto die je van ons gemaakt hebt. Misschien tot een volgende keer!!

        

                          

Deel mijn blog

Vergelijkbare berichten

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *