Bezoekje aan Urk

Urk, vissers dropje, vuurtoren
De vuurtoren van Urk

In Urk zit een hele fijne fotografie winkel “cameranu“, waar je alles voor de fotografie en meer kunt vinden.
Het bezoek aan de winkel kun je dus combineren met een gezellig dagje uit in het knusse vissers dorpje.
Misschien ken je het wel van de reality tv serie over Urk met bijvoorbeeld de kapper ‘Teun föhn’, met hun geweldige eigen dialect. Urk is een hele christelijke hechte gemeente. Heeft ongeveer 21.135 inwoners. Het dorpje heeft de grootste vissersvloot en visverwerkende industrie van Nederland. Je kunt er dus ook heerlijke verse vis kopen en eten!
Als je aankopen hebt gedaan in de fotografie winkel of je huurt een lens om uit te proberen, dan kun je die meteen testen in het leuke dorpje, bij de haven of de vuurtoren.


Er zijn verschillende gezellige terrasjes in het dorp, waar je uiteraard veel verse vis menu’s op de kaart ziet staan.
Je kunt er heerlijk ontspannen rond wandelen langs de leuke huisjes, ieder huisje is anders, knusse pleintjes, karakteristieke geveltekens en natuurlijk uitzicht over het Ijsselmeer. Het is precies zoals in de tv serie te zien is.

Bezoekje aan Urk is op iedere dag van de week of jaargetijde te bezoeken, let wel op de eventuele openings tijden van locaties die je wilt bezoeken zoals museum, kringloop ect. Urk heeft op zaterdag ochtend altijd een weekmarkt.

Al jaren is het een traditie om op de zaterdag voor pinsteren ‘Urkerdag’ te houden, een feest met klederdracht. Dat is een bijzondere dag om een bezoek aan Urk te brengen. Er zijn ook enkele B&B’s voor als je er een nachtje wilt blijven slapen. Ik heb uiteraard wat leuke foto’s gemaakt tijdens onze wandeling door het gezellige Urkse dorp, en er een heerlijk vers visje gegeten.

Wat te doen in Urk:
https://www.museumopurk.nl/
https://www.touristinfourk.nl/
Kringloop winkel
Wandelen door Urk

Vergelijkbare berichten

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *