Vlindersafari in Gemert…

vlindersafari, vlinder safari, vlinder, vlinders, hobbyfotografie, vlindersafari in gemert

Na een lange fotografie stop, had ik mijn camera spullen uit het stof getrokken om weer eens wat te gaan fotograferen. Ik ging op zoek naar een leuk onderwerp om op te gaan oefen, om weer mijn fotografie kennis omhoog te halen.
Ik vond daarvoor de vlindersafari in Gemert. Die zit hartstikke dichtbij Veghel, zo’n 20 min rijden gaf google maps aan. Er is een fijne parkeerplaats recht voor de deur. Ze hebben een binnen en buiten terras. Dus bij regen of zonneschijn, je kunt er altijd fijn relaxen met koffie, thee, fris en/of wat lekkers.
In de buitentuin kun je kruiden en gewone planten kopen. De buitentuin ziet er gezellig aangekleed uit met enkele mooie beelden.

Kaartjes koop je in de corona tijd online ivm de corona maatregels. Je laat dan gemakkelijk bij de kassa op je mobiel de bevestiging mail zien. Zodra je binnen loopt voel je meteen de tropische temperatuur. In de zomer is het warmer dan in de herfst. Op het terras had ik mijn camera spullen al in orde gemaakt. Ik kon dus direct beginnen met fotograferen in de vlindertuin.

vlindersafari, vlinder safari, vlinder, vlinders, hobbyfotografie, vlindersafari in gemert


Overal vliegen prachtige vlinders om je heen. De grote blauwe vlinders vallen het meeste op, prachtig zijn ze. Met veel geduld wacht ik af waar ze allemaal landen op de bloemen en planten om snel een foto te schieten. Want de vlinders zijn erg bewegelijk en snel.


In het begin was ik nog flink met de instellingen van de camera aan het stuntelen, hoe zat het nou ook al weer?
Op zo’n klein schermpje van de camera lijken de foto’s altijd wel mooi, eenmaal thuis kom je er toch achter dat niet alles helemaal goed is gegaan. Zo had ik mijn statief mee genomen en had dus mijn lens op IS laten staan, dat moet dus juist niet als je een statief gebruikt!
Die zet je in als je uit de hand schiet. Het was dus ook een leerzaam dagje.

vlindersafari, vlinder safari, vlinder, vlinders, hobbyfotografie, vlindersafari in gemert

In de herfst ben ik nog een keer terug geweest, en ging het al iets beter met de instellingen. Er loopt bijna altijd iemand rond, op wie je al je vlinder vragen kunt afvuren. Ze kunnen je er alles over vertellen. De poppen worden uit het buitenland besteld, en de vlinders worden in kweek kassen in Nederland geboren. De vlinders leven ongeveer 4 weken.

Je mag zo lang blijven als je wilt, je kunt er steeds opnieuw rond lopen, maar je kunt er ook steeds er uit en opnieuw naar binnen. Je komt dan steeds op het terras uit.
Het laatste is gemakkelijk voor als je van lens wilt wisselen op het terras, en dan ook even wat gaat drinken, of naar het toilet. Let met het naar buiten gaan er wel op dat je geen vlinders mee neemt, die bv boven op je hoofd of rug zijn gaan zitten, er hangt ook een spiegel om dat te controleren. Let er ook op waar je loopt, want ze zitten soms ook op de grond.

BLOG-VLINDER-6-1

TIPS:

  • Neem genoeg geheugenkaartjes mee, volle batterijen, een telelens of een macrolens, en eventueel een statief voor lage iso (wel dan je Image Stabiliteit uit zetten).
  • Zorg dat je een snelle sluitertijd hebt, want vlinders bewegen snel met hun vleugeltjes. Zet je diafragma helemaal open voor een onscherpe achtergrond.
  • Soms is handmatig scherpstellen beter, of via je live view scherm als je die hebt. Jaag ze niet weg door er te dicht op te gaan staan, of met je lens er te dichtbij te komen.
  • Kijk uit waar je loopt, want ze zitten soms ook op de grond!

Als je mooie vlinder foto’s wilt gaan maken, dan is de vlinder safari zeker een aanrader.
Je bent niet afhankelijk van het weer, het is er altijd goed vertoeven.
Ik ga er zeker nog een keer naar toe, en hoop dat ze in 2021 weer opengaan., en dat corona de wereld uit is.

De website link naar de vlindersafari: https://www.vlindersafari.nl/
Vlindersafari is geopend t/m 25 oktober 2020.
En hopelijk mogen ze in 2021 ook weer open, maar met de corona regels is niets meer van zelf sprekend.
Als ze open mogen ga ik er zeker nog een paar keer naar de vlindersafari in Gemert als ik de kans krijg.

liefs monique

Vlindersafari foto’s 2020/2021 en vlinders die ik buiten in de natuur heb gefotografeerd.

Deel mijn blog

Vergelijkbare berichten