Mijn naam is Monique Draaijer en ben een enthousiaste hobby-fotograaf.
Door chronische ziektes stond mijn drukke leventje ineens totaal op zijn kop, en moest ik een behoorlijke stap terug doen in het leven.
Ik heb een schildklier ziekte(ziekte van Graves, incl. oog spierziekte), vorm van reuma(fibromyalgie) en artrose, en ik leef met ADD. 
Voordat ik ziek werd was ik een ondernemend bezigbijtje, leergierig, hard werkend, ik zat eigenlijk nooit stil. 
Daarom was het heel moeilijk de behoorlijke stap terug te moeten doen, en als eerste het ziek zijn moeten leren accepteren. En nog steeds loop ik dagelijks tegen mijn beperkingen aan. Leef een met mijn ziektes aangepast leven. Zo lukte bijvoorbeeld ook ineens het rijden op mijn paard niet meer, en het verzorgen is soms ook vaak lichamelijk erg zwaar, maar ik heb daarbij veel hulp van mijn lieve man Harry. Nog heel vaak het rijden nog geprobeerd, om tot de conclusie te komen dat het toch echt lichamelijk niet meer gaat. Mijn paard is inmiddels op hoge leeftijd en al een langere tijd met pensioen, we hebben samen in mijn gezonde jaren heel veel mooie dingen mogen mee maken. Vooral de vele fijne en mooie buiten ritten staan in mijn geheugen gegriefd. Ik ben blij dat we nog samen zijn en kunnen wandelen en knuffelen.

Ik ben op zoek gegaan naar bezigheden, hobby’s die ik zo af en toe nog wel kan doen om de dagelijkse sleur te doorbreken. Ik heb een naaimachine gekregen, naai  af en toe leuke kleertjes voor mijn klein dochter en voor mezelf. En ook heb ik mijn passie voor fotografie weer opgepakt, en probeer de veelzijdigheid van fotografie te herontdekken. Vroeger fotografeerde ik vooral portretten, mensen, nu trek ik veel de natuur in en is macro en wildlife fotografie mijn favoriet. Het is een goede afleiding en ik word er rustig van in mijn hoofd. Ik heb zin in een nieuw fotografie avontuur, daarom deze website waarop ik mijn passie en foto’s met andere kan delen. Naast de fotografie probeer ik zo af en toe ook leuke blogs of reviews te schrijven, en maak tutorials met fotografie of fotobewerking uitleg als mijn energie het toelaat.

Ik wens je veel plezier tijdens het bezoeken van mijn website, fotoboeken en het lezen van blogs…